Kolme pelikokemusta

Mitä sinä, pelaaja, teet tässä larpissa?

Tuhannen viillon kuolema jakautuu kolmeen eri pelikokemukseen. Pelissä on noin 70 hahmoa ja jokaisella on mahdollisuus kulkea oma polkunsa larpin läpi, mutta yleisellä tasolla hahmot jakautuvat köyhiin, keskiluokkaisiin ja rikkaisiin. Jokaisella on oma paikkansa larpin maailmassa.

Rikkaiden hahmojen kohdalla pyrimme luomaan autenttisen kokemuksen siitä, millaista on elää varallisuuden kanssa. Tässä rajoitteenamme on toki pelin tuotantoarvot, mutta fokus ei olekaan blingissä ja kultahippuvodkassa vaan perintöongelmissa, sijoituksissa, taidehankinnoissa ja muissa vastaavissa kysymyksissä. Peli ei kuitenkaan ole dokumentaarinen simulaatio, vaan rikkaita voi larpata vähän satiirisemmallakin otteella. Lopussa rikas hahmo saattaa hyvinkin tulla tapetuksi.

Keskiluokkaisen hahmon pelaaminen on lähimpänä perinteistä suomalaista hahmovetoista tyyliä. Hahmo voi olla toimittaja, selviytymispaketteja rikkaille myyvän New Life yrityksen työntekijä tai rikkaan henkilökohtainen assistentti. Larpin kuluessa hänellä on muihin ryhmiin verrattuna eniten valinnanvaraa ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Keskiluokkainen hahmo on tavallinen ihminen, joka koettaa selviytyä vaikeassa ympäristössä erilaisten vaatimusten ristipaineessa.

Köyhä hahmo on työtön, remppamies, siivooja, yms. Köyhä hahmo aloittaa yhteiskunnalliseen asemaansa liittyvän vitutuksen vallassa, ja larpin kuluessa vitutus vain kasvaa. Hahmon radikalisoituminen voi edetä siihen pisteeseen että jonkun täytyy kuolla.

Haluamme vielä tarkentaa että kaikki kolme hahmotyyppiä ovat larpin designin kannalta tasa-arvoisia. Kaikille tehdään yhtä lailla siistejä kohtauksia, jänniä pelipaikkoja ja kaikkea muuta mitä larpilta voi odottaakkin. Vaikka pelissä saattaa olla ripaus työntekoa fiiliksen luomiseksi, tämä ei ole larppi, jossa siivoojan pelaaja joutuu tekemään tuntikausia oikeita töitä.

Larppiin ilmoittautumisen yhteydessä pelaaja ilmoittaa mitkä kolmesta vaihtoehdosta kiinnostavat eniten. Säädämme näiden tietojen perusteella myös sitä, kuinka paljon eri hahmotyyppejä on larpissa saatavilla. Pelaajat tekevät lopullisen valintansa kuitenkin itse luodessaan hahmoaan Larpweaver-työkalulla.

Tuhannen viillon kuolema on sikäli hiekkalaatikkomallinen larppi, että pelaajalla on paljon mahdollisuuksia oman pelikokemuksensa rakentamiseen. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman hyvät puitteet, joissa itseään pääsee toteuttamaan. Prosessi alkaa jo hahmonluonnista, sillä Larpweaver-työkalussa pelaaja rakentaa itse hahmonsa työkalun tarjoamista valmiista elementeistä.

Juhana Pettersson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s