Tuhannen viillon kuolema Ropeconissa!

Tuhannen viillon kuolemasta järjestetään Ropeconissa testipelinä toimiva miniversio kahdelletoista pelaajalle. Ideana on kokeilla larpin mekanismeja ja design-ajatuksia pienemmässä mittakaavassa ennen varsinaista toteutusta syyskuussa. Con-versio on kuitenkin myös kokonainen larppi joka on sovitettu nimenomaan Ropeconin tarjoamiin olosuhteisiin.

Ilmoittautuminen conin Tuhannen viillon kuolemaan tapahtuu larp-tiskillä perjantaina 20:00 – 22:00.

Itse larppi pidetään lauantaina 12:30 – 16:30.

Larpweaver

Ilmoittauduttuaan pelaaja saa sähköpostiin kutsun Larpweaver-hahmonluontijärjestelmään. Hahmo täytyy luoda Larpweaverissä la klo. 10:00 mennessä, jotta pelinjohdolla on mahdollisuus nähdä millaisia hahmoja pelissä on.

Larpweaver on nettitestiä muistuttava järjestelmä, jossa hahmon luominen kestää kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Hahmonluonnin kuluessa pelaaja rakentaa hahmonsa järjestelmän tarjoamista palikoista. Kun palikat ovat kasassa, pelaaja pohtii millaisen kokonaisuuden ne muodostavat. Joihinkin hahmonluonnin aspekteihin, kuten ryhmäyttämiseen, palataan larpin workshopissa.

In-game pelitilanne

Pelissä on kaksi hahmoryhmää, rikkaat ja köyhät. Peli sijoittuu myös in-game Messukeskukseen ja nykyhetkeen. Rikkaat hahmot ovat tutustumassa Nordic Sun -greentech-messujen tuleviin järjestelyihin ja köyhät hahmot käyvät tutun kaverin kanssa epävirallisella kierroksella Messukeskuksessa valmistautuessaan työkeikkaan cocktailtilaisuuden tarjoilijoina ja henkilökuntana.

Rikkaat ovat siis tutustumiskäynnillä, köyhät töissä.

Pukeutuminen

Koska kyseessä on conlarppi, rooliin pukeutuminen on sallittua, mutta vapaaehtoista eikä siitä kannata stressata turhia.

Pelin kulku

Peli alkaa 12:30 workshopilla. Pelaajat kokoontuvat tilaan 219. Varsinaisen in-game ajan jälkeen on debrief, joka päättyy viimeistään klo. 17:00, todennäköisesti jo 16:30.

Ropecon

Hahmosi on tullut Messukeskukseen töihin tai perehtymään tiloihin. Paikalla on myös in-game toinen tapahtuma, eli Ropecon, mutta sillä ei sinun kannaltasi ole mitään merkitystä. Peliohjeena: vältä Ropeconiin liittyvien ilmiöiden kommentoimista tai huomioimista mahdollisimman paljon.

One thought on “Tuhannen viillon kuolema Ropeconissa!

  1. Pingback: Juhana @ Ropecon | Juhana Pettersson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s