Pelipaikka: Paja&Bureau

Paja&Bureau on työpaja ja näyttelytila Ullanlinnan sydämessä Korkeavuorenkadulla.

Kun puhuimme Juhanan kanssa ideasta siitä, että pelissä olisi gallerian avajaiset, tuli tila heti mieleeni. Se kun on oivallisella paikalla, ja toinen yrityksen vetäjistä on ystäväni, larppaaja ja larpintekijä Nino Hynninen. Galleria on ehtinyt olla myös larppikäytössä, rikosaiheisessa pelissä konna.info.

Paja&Bureau sopii loistavasti 30-40 hengen cocktailtilaisuuteen ja näyttelytilana se on upea rustiikissa ulkoasussaan. Sopii siis erinomaisesti meille!

Pelin alussa Pajalla valmistaudutaan näyttelyn avajaisiin. Jotkut hahmot ovat paikalla töissä, toiset galleristin tai taidekeräilijän roolissa esittämässä oppineita mielipiteitään ripustuksen nyansseista.

Taidemaailmalla on paikkansa luokkaeroja käsittelevässä larpissa koska taidekeräily on monen suomalaisenkin rikkaan harrastus. Taiteilijan työ voi olla ihmiskunnan henkisen perinnön rikastamista, mutta toisaalta myös sijoitusobjektien tuottamista keräilijöille jotka piilottavat ne varastoihinsa.

Myöhemmin larpin aikana nähdään gallerian avajaiset ja myös yksi pelin loppukohtauksista pidetään täällä.

Pelissä rakennettava taidenäyttely koostuu suomalaisten roolipelaajien ja larppaajien taideteoksista, vedoksista, patsaista ja valokuvista. Taiteilija-hahmot saavat mahdollisuuden valita teoksista “itsensä tekemät” ja teoksia voi ostaa in- ja off-game. Taidenäyttelyn pystytyksestä ei tarvitse ottaa paineita. Toimitamme pelipaikalle tarvittavat välineet näyttelyn pystytykseen sen lisäksi, mitä Pajalta jo löytyy. Lokaatio-vastaavalta löytyy myös muutama tekemäni ehdotus, mikäli ideat loppuvat kesken (otetaan huomioon myös, että minäkään en ole näyttelyarkkitehtuurin ammattilainen).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s