Leskisen asunto

Leskinen on entinen Henkilösövuokrausfirma TTH:n siivooja, joka altistuttuaan kemikaaleille firman keikalla on sairastunut syöpään. Lääkkeisiin ei ole nollasopimuslaisella ollut rahaa. Leskinen on NPC, ja hän asuu asunnossa, jonka vuokrasopimuskin on sanottu irti. Ei mene köyhien kaverilla kovin lujaa, ja kukahan siihen on syypää?

Screen Shot 2018-09-18 at 10.45.18

Kuva: Finn ja Solja

Asunnossa köyhät hahmot käyvät pitämässä Leskiselle seuraa, piristämässä kuolevaa kaveria tai viettämässä kuolinbileitä. Rikkaat hahmot käyvät asunnossa katsomassa remonttikohdetta ja tekemässä televisio-ohjelmaa köyhyydestä (hehän ovat eksperttejä asiassa).

Screen Shot 2018-09-18 at 10.45.52

Kuva: Finn ja Solja

Tässä asunnossa toimii myös sivubusineksenä pelin avustajien tukikohta eli NPC-base, jossa jääkaapissa on ekstraruokaa NPC-pelaajille. Asunnossa saattaa olla ajoittain vähän enemmän trafiikkia kuin odottaisi. Älkää antako sen kuitenkaan häiritä, mikropizzaa keittiössä mutustava sivuhahmo on vain yksi Leskisen monista kavereista.

Screen Shot 2018-09-18 at 10.45.30

Kuva: Finn ja Solja

Massi Hannula

Pelipaikka: TTH Henkilöstövuokrauksen traileri

TTH henkilöstövuokraus tarjoaa monenlaista keikkaa Helsingin kantakaupungin alueella. Keikkatyöläisille ei ole varsinaisesti keikkojen välissä takahuoneita tai vakinaista paikkaa jossa levähtää lyhyiden vuorojen välissä, mutta firmalla on pieni asuntovaunu, joka välillä parkkeerataan kätevään paikkaan. Tänä viikonloppuna se on parkissa Paja&Bureaun pihalla, onhan siinä se keikkakin illalla.

Screen Shot 2018-09-17 at 14.36.40

Kuva: Villa Oak

Välillä firma ostaa traileriin kaasua, välillä ei. Usein se parkkeerataan kätevästi jonkun keikkapaikan viereen ja sähkö vedetään troikalla sieltä, lämpöpuhaltimeen ja vedenkeittimeen. Pikakahvia, pahvimukeja, halpaa teetä ja työaikataulukalenteri, siinä trailerin tärkeimmät välineet kiteytettynä. Kyllä kelpaa vertailla paskoja kokemuksia kollegoiden kanssa näinkin prameassa miljöössä! Ei tarvitse viettää vuorojen välistä aikaa baarissa, se kun on kallista.

Screen Shot 2018-09-17 at 14.36.54

Kuva: Villa Oak

Kaikki köyhät hahmot ovat tälläkin hetkellä TTH:n palkkalistoilla, joten se on ihan normaali paikka käydä pistäytymässä ja nauttimassa kuppi laihaa teetä.

Screen Shot 2018-09-17 at 14.37.10

Kuva: Villa Oak

Massi Hannula

Pelipaikka: Finlandiapuiston kaksio

Toinen rikkaiden hahmojen omistamista pelipaikoista kuuluu myös Stenbergin suvulle. Se sijaitsee kätevästi samassa rakennuksessa kuin Finlandia Penthouse, eli aivan Sanomatalon kupeessa.

huoneisto16_kaksio_DSC_1707-541x360

Kuva: Aallonkoti

Suku lainaa asuntoa tarvittaessa kavereilleen kaikenlaiseen käyttöön, sillä onhan noita asuntoja ja tämä on kätevästi Rautatieaseman vieressä. Kaksiossa nähdään pelissä kohtauksia rikkaiden hahmojen, mutta myös yhteiskuntaluokkien välillä.

Finlandiapuiston kaksiossa, kuten melkein kaikissa muissakin pelipaikoissa, voivat pelaajat myös itse varata aikoja itse suunnittelemilleen kohtauksille. Pelaajien itse suunnittelemat kohtaukset voivat olla pieniä tai suuria, vetää paljon väkeä tai vain kaksi pelaajaa. Toivomme kuitenkin, että pelaatte inklusiivista peliä ja otatte muita pelaajia ja hahmoja huomioon ja luotte kohtauksillanne mahdollisimman paljon peliä mahdollisimman monelle. Pelaajavetoisia kohtauksia voi pelata virallisten pelipaikkojen ulkopuolellakin, esimerkiksi kahviloissa.

huoneisto16_kaksio_DSC_1712_v2-540x360

Kuva: Aallonkoti

Teemme pelipaikoista vielä yhteenvedon, jonka saatte pian sähköpostilla ja osallistujien FB-ryhmään. Siihen on merkitty osoitteet, tärkeät puhelinnumerot, pelipaikkojen kuvaukset, kaikki samaan listaan.

Miten varaan ajan kohtaukselleni pelipaikasta ennen pelin alkua?

Ota yhteyttä meihin sähköpostilla osoitteessa tuhatviiltoa@gmail.com ja kerro meille seuraavat asiat:

  1. Kuka olet ja mikä on hahmosi nimi?
  2. Pelipaikkatoive
  3. Kuinka monta pelaajaa kohtaukseen tulee (noin)?
  4. Toivottu kellonaika (voi olla myös yleisluontoinen, esim. larpin alkupuolella)
  5. Jos tiedät kohtaukseen osallistuvien hahmojen tai pelaajien nimet, listaathan ne meille.

Miten varaan ajan kohtaukselleni pelipaikasta pelin aikana?

Ota yhtyettä pelaajakoordinaattoriin Eevaan puhelimella (puhelinnumero tulee tietoonne myöhemmin) tai sähköpostilla osoitteessa tuhatviiltoa@gmail.com – ja kerro meille seuraavat asiat:

  1. Kuka olet ja mikä on hahmosi nimi?
  2. Pelipaikkatoive
  3. Kuinka monta pelaajaa kohtaukseen tulee (noin)?
  4. Toivottu kellonaika
  5. Jos tiedät kohtaukseen osallistuvien hahmojen tai pelaajien nimet, kerrothan ne meille.

Pelipaikan varausohjeet kohtauksille tulevat myös pelaajan oppaaseen.

huoneisto16_kaksio_DSC_1709-541x360

Kuva: Aallonkoti

Pelipaikka: New lifen toimisto

New lifen toimisto sijaitsee muodikkaalla Katajanokalla. Tyylikkään toimiston avokonttorissa surisee kauramaidonvaahdotin ja avoneukkarin pöydälle on aseteltu hipsterherkkuja. Täällä sijoittajakin ottaa kengät pois, ja harjoittelija sekoittaa matchakauralatten alle aikayksikön sillä välin kun vieraileva konsultti ottaa power-napit riippukeinussa.

39665377264_c5baff535a_z

Konserttitunnelmia the Atticillä. Kuva: Tuomas Puikkonen

New Lifen toimisto on oikeasti The Attic, Katajanokalla sijaitseva yksityinen tapahtumatila. Se toimii areenana konserteille, standupille, kirjajulkkareille, buslerkille ja nyt myös Tuhannen viillon kuolema -larpille. Tilaa pyörittävät upeat Anni Tolvanen ja Eleanor Saitta, ja Eleanor pelaakin myös larpissa. Tila on myös yksityinen koti, joten kunnioitamme muutamaa suljettua ja merkittyä ovea, emmekä haahuile toisten yksityisiin tiloihin. Tämän vuoksi kenkäpolitiikka on myös off-game-sääntö.

Täällä sijoittajat käyvät kuuntelemassa ja neuvomassa Arkin rakennushommissa, ja keskiluokkaiset tai köyhät hahmot saattavat käydä toimistossa mm. hanttihommissa ja työhaastatteluissa.

26850143_10156158755126579_6840983193637681760_o

Jouluisia konserttitunnelmia the Atticillä. Kuva: Eleanor Saitta

Yksi pelin kolmesta loppukohtauksesta pelataan myös New lifen toimistolla.
Kaikissa pelin loppukohtauksista on tarjolla shamppanjaa, jota proppaa alkoholiton kuohuva.
Alkoholin kulutuksesta pelin aikana on tullut meille montakin kysymystä ja kantamme on seuraava: emme kiellä yhden oluen nauttimista pelin aikana. Jos esimerkiksi rempparyhmä pelaa kantabaarissaan kohtauksen, sopii olut siihen kuin nenä päähän. Toivomme kuitenkin, ettette pelaa humalassa ja aikuisina ihmisinä kannatte vastuun siitä, ettette humallu.

39665370294_425d12581d_z

Mike Pohjolan kirjajulkkarit pidetiin the Atticillä. Kuva: Tuomas Puikkonen

Peli itsessään loppuu klo 22, ja klo 23 keräännymme tänne the Atticille kuulemaan kiitokset, jälkisanat ja pulisemaan. Siirtymiseen muista lokaatioista on tunti aikaa, joten ehditte käydä kioskilla/kaupassa/hakemassa ruokaa.

Aftereille tuottehan mukaan omat juotavat, ja jotain New Lifen toimistolta ylimääräiseksi jääneitä hipsterherkkuja laitamme kyllä tarjolle – ruuaksi ne eivät tosin riitä. Ilta loppuu klo 01, jolloin poistutaan the Atticiltä. Tästä saa puolestamme jatkaa vaikka baariin istumaan, mutta voin luvata, että itse painun ainakin pehkuihin.

26850773_10156158755266579_6207408831179664303_o

Massi Hannula

Pelipaikka: Finlandia Penthouse

Joillekin tuttu lokaatio on toiminut näyttämönä monille pippaloille, ja larpissa se tarjoaa kulissit Stenbergin perheen edustusasuntona. Tiedäthän, sellaisena asuntona, jossa ei välttämättä asu kukaan, mutta joka on olemassa ihan vain koska on kätevää, että on tällainen edustusasunto.

Kuvassa kuva asunnon laajasta olohuoneesta ja ruokailutilasta.

Kuva: Aallonkoti

Asunto sijaitsee aivan Sanomatalon kupeessa kätevästi pienen matkan päässä ratikkapysäkeiltä. Tien varressa on muutama lyhytaikainen parkkipaikka.

Penthousessa on iso parveke näkymällä Finlandia-talolle, sauna kylpyhuoneineen ja edustusolohuone. Pienessä sivuhuoneessa on tilaa köyhälle keikkatyöntekijälle istahtaa hetkeksi, korkata energiajuoma ja kuunnella vaikka hetki Murharadiota.

Kuvassa asunnon terassi, pöytä ja näkymä Töölönlahdelle.

Kuva: Aallonkoti

Tilaisuuksien välissä ja aikana köyhät hahmot käyvät keikalla Penthousessa. On siivousta, tarjoilua. Voiko tarjoilun loput syödä vai pitääkö ne heittää pois niinkuin ohjeistus käskee? Voiko avatun skumppapullon ottaa mukaan?

Köyhien työnteko pelissä ei tule olemaan raatamista. Esimerkiksi siivoamiseen design-kaavamme on seuraava: lokaatiovastaavat siistivät tilan sellaiseen kuntoon, että yksin siivoava pelaaja saisi sen tiptop-kuntoon 30 minuutissa, 4 pelaajaa 10 minuutissa. Vaikka rikkaat hahmot sikailevatkin ja käyttäytyvät kuin joku siivoaisi heidän jäljiltään, ei ole tarkoitus, että pelaajat (tai lokaatiovastaavat) kuuravat tunteja paskandeeria kylppärin seinästä vaan, että illuusio työnteosta syntyy. Siitä peliohjetta ehkä rikkaiden pelaajillekin: ei paskandeeria oikeesti kylppärin seinään.

Kuvassa olohuonenurkkauksen televisio.

Kuva: Aallonkoti

Samassa rakennuksessa sijaitsee myös toinen pelipaikka, Finlandiapuiston kaksio. Tämä on rikkaan omistama asunto, joka toimii näyttämönä pelinjohdon suunnittelemille kohtauksille ja pelaajavetoisille kohtauksille.

Pistämme pian infoa siitä, miten voitte varata pelipaikkoja omiin kohtauksiinne ennen peliä ja sen aikana.

Penthouse ja kaksio ovat niin lähellä toisiaan, että lokaatioiden välille tehdään kohtausvetoista synergiaa sovittamalla toisiinsa linkittyneitä kohtauksia niihin.

Massi Hannula