Käytäntö

Ajankohta

21.-22. 9. 2018.

Perjantaina 21.9. workshop alkuillasta Helsingissä, aika ja paikka tarkentuvat lähempänä peliä.

Itse larppi pelataan lauantaina 22.9. aamupäivästä myöhään iltaan. Pelin jälkeen on lyhyt purkutilaisuus ja bileet.

Paikka

Peli on hajautettu Helsingin keskusta-alueelle.

Aikataulu

Pelipäivän tarkemmat, henk koht aikataulut pelaajat saavat vielä lähempänä peliä.

Perjantaina – työpajapäivä – Munkkivuoren nuorisotalo

17:00 Ovet aukeavat
17:30 Työpaja alkaa
21:30 Työpaja viimeistään ohi, siivous
22:00 Ovet kiinni, kotiin nukkumaan

Lauantaina – pelipäivä – ympäri Helsinkiä

10:00 Peli alkaa eri puolilla Helsinkiä, riippuu hieman kohtauksistasi ja ryhmästäsi.
22:00 Peli ohi
23:00 Yhteenveto ja kiitokset New Lifen toimistolla, bileet
01:00 Bileet ohi

Pelaajamäärä

70 osallistujaa,

Pelimaksu

Normaalilippu 75 €

Sponsorilippu 100 €

Tuettu lippu 50 €

Tuetut liput on tarkoitettu vähävaraisille osallistujille, esimerkiksi opiskelijoille. Jokainen pelaajan maksama sponsorilippu mahdollistaa yhden tuetun lipun. Tuettujen lippujen saatavuus määrittyy sen mukaan kuinka monta sponsorilippua myydään.

Pelimaksun maksaminen tapahtuu tilinsiirrolla. Maksuohjeet saat järjestäjiltä pienen ajan kuluttua ilmoittautumisesi jälkeen.

Liikkuminen Helsingissä

Tuhannen viillon kuolema on kaupunkipeli, jonka kuluessa joutuu siirtymään paikasta toiseen. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni pelipaikoista olisi kävelyetäisyyden päässä toisistaan, mutta on mahdollista että myös metro ja ratikka tulevat tarpeeseen.

Majoitus

Larppi ei tarjoa osallistujille majoitusta vaan se on jokaisen omalla vastuulla. Ulkopaikkakuntalaisille osallistujille on Helsingissä tarjolla monenhintaisia vaihtoehtoja. On myös mahdollista kysellä pelin FB-ryhmässä, olisiko mahdollista majoittua jonkin pääkaupunkiseudulla asuvan osallistujan luokse.

Ruokailu

Larpin puolesta ei ole tarjolla ruokaa. Koska kyseessä on kaupunkipeli, ruokailu sujuu omatoimisesti kaupungilla.

Rahankäyttö

Larppiin ilmoittautuessaan kannattaa varautua siihen, että myös pelin aikana kuluu rahaa. Mahdollisia lisämenoja ovat esimerkiksi ruoka ja taksit. Arvioimme, että tällaiset kulut ovat pelin aikana noin 10-50 €.

Pyrimme suunnittelemaan varakkaiden hahmojen peliä niin, ettei se vaadi pelaajalta merkittävää taloudellista panostusta. Ideana siis on, että voi pelata rikasta hahmoa olematta itse rikas.

Pelaaja voi pelin kuluessa käyttää omia rahojaan tahtonsa mukaan, mutta pyydämme huomioimaan etikettikysymykset erityisesti sen suhteen, että kaikilla ei ole yhtäläisiä mahdollisuuksia käyttää rahaa. Tällaiset kysymykset tulevat esiin esimerkiksi silloin kun käytetään takseja, mennään baariin tai ravintolaan.

Aiemmissa kaupunkilarpeissa on toiminut hyvin malli jossa se joka haluaa ehdottomasti käyttää rahaa tarjoaa, esimerkiksi taksin tai lounaan, mikäli tilanteessa on epävarmuutta eri osallistujien varallisuuden suhteen.

Turvallisuus

Tuhannen viillon kuolema -larpissa on häirintää, kiusaamista ja rikollista toimintaa vastaan nollatoleranssi.

Sovellamme häirinnän vastaista materiaalipakettia Turvallisempaa larppausta, johon voit tutustua täällä: http://turvallisempaa.larp.fi/Turvallisempaa_larppausta_materiaalipaketti_v1.2.pdf

Mikäli mitään asiaan liittyvää ilmenee ennen larppia tai sen aikana, olethan meihin yhteydessä. Emme voi auttaa tilanteissa tai konflikteissa, joista emme tiedä.

Ennen larppia voit olla yhteydessä pelinjohtoon tuhatviiltoa@gmail.com (tai yksityisesti Massiin tai Juhanaan, jos se tuntuu paremmalta).

Larpin aikana pelaajien asioista huolehtii pelaajakoordinaattori Eeva Järvi, jonka saa kiinni samasta osoitteesta ja yksityisesti (yhteystiedot pelin kynnyksellä jaettavassa osoite- ja yhteystietopaketissa).

Voit olla yhteydessä myös pelinjohtoon pelin aikana mikäli sinusta tilanne sitä vaatii.

Kaikki meille kerrottu on luottamuksellista, eikä tieto pääse muiden, edes asianomaisten, käsiin.

Dokumentaatio

Larppi dokumentoidaan valokuvin. Pelin jälkeen kuvaajat laittavat ottamansa kuvat aluksi vain pelinjohdon ja pelaajien nähtäville. Pelaajat voivat tässä vaiheessa käydä kuvat läpi ja tarvittaessa pyytää poistettavaksi valokuvia joissa he itse esiintyvät ja joita he eivät halua julki. Mahdollisten poistojen jälkeen kuvista tulee julkisia.

Mikäli et halua, että sinusta otetaan kuvia ollenkaan, ilmoita siitä etukäteen kuvaajille (lisätietoa tästä pelin lähestyessä). Tällöin kuvaajat pyrkivät mahdollisuuksien mukaan välttämään kuvaamistasi pelin aikana ja poistavat pelin jälkeen kuvat joihin olet joutunut vahingossa.