Käytäntö

Ajankohta

21.-22. 9. 2018.

Perjantaina 21.9. workshop alkuillasta Helsingissä, aika ja paikka tarkentuvat lähempänä peliä.

Itse larppi pelataan lauantaina 22.9. aamupäivästä myöhään iltaan. Pelin jälkeen on lyhyt purkutilaisuus ja bileet.

Paikka

Peli on hajautettu Helsingin keskusta-alueelle.

Pelaajamäärä

70 osallistujaa,

Pelimaksu

Normaalilippu 75 €

Sponsorilippu 100 €

Tuettu lippu 50 €

Tuetut liput on tarkoitettu vähävaraisille osallistujille, esimerkiksi opiskelijoille. Jokainen pelaajan maksama sponsorilippu mahdollistaa yhden tuetun lipun. Tuettujen lippujen saatavuus määrittyy sen mukaan kuinka monta sponsorilippua myydään.

Pelimaksun maksaminen tapahtuu tilinsiirrolla. Maksuohjeet saat järjestäjiltä pienen ajan kuluttua ilmoittautumisesi jälkeen.

Liikkuminen Helsingissä

Tuhannen viillon kuolema on kaupunkipeli, jonka kuluessa joutuu siirtymään paikasta toiseen. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni pelipaikoista olisi kävelyetäisyyden päässä toisistaan, mutta on mahdollista että myös metro ja ratikka tulevat tarpeeseen.

Majoitus

Larppi ei tarjoa osallistujille majoitusta vaan se on jokaisen omalla vastuulla. Ulkopaikkakuntalaisille osallistujille on Helsingissä tarjolla monenhintaisia vaihtoehtoja. On myös mahdollista kysellä pelin FB-ryhmässä, olisiko mahdollista majoittua jonkin pääkaupunkiseudulla asuvan osallistujan luokse.

Ruokailu

Larpin puolesta ei ole tarjolla ruokaa. Koska kyseessä on kaupunkipeli, ruokailu sujuu omatoimisesti kaupungilla.

Rahankäyttö

Larppiin ilmoittautuessaan kannattaa varautua siihen, että myös pelin aikana kuluu rahaa. Mahdollisia lisämenoja ovat esimerkiksi ruoka ja taksit. Arvioimme, että tällaiset kulut ovat pelin aikana noin 10-50 €.

Pyrimme suunnittelemaan varakkaiden hahmojen peliä niin, ettei se vaadi pelaajalta merkittävää taloudellista panostusta. Ideana siis on, että voi pelata rikasta hahmoa olematta itse rikas.

Pelaaja voi pelin kuluessa käyttää omia rahojaan tahtonsa mukaan, mutta pyydämme huomioimaan etikettikysymykset erityisesti sen suhteen, että kaikilla ei ole yhtäläisiä mahdollisuuksia käyttää rahaa. Tällaiset kysymykset tulevat esiin esimerkiksi silloin kun käytetään takseja, mennään baariin tai ravintolaan.

Aiemmissa kaupunkilarpeissa on toiminut hyvin malli jossa se joka haluaa ehdottomasti käyttää rahaa tarjoaa, esimerkiksi taksin tai lounaan, mikäli tilanteessa on epävarmuutta eri osallistujien varallisuuden suhteen.

Dokumentaatio

Larppi dokumentoidaan valokuvin. Pelin jälkeen kuvaajat laittavat ottamansa kuvat aluksi vain pelinjohdon ja pelaajien nähtäville. Pelaajat voivat tässä vaiheessa käydä kuvat läpi ja tarvittaessa pyytää poistettavaksi valokuvia joissa he itse esiintyvät ja joita he eivät halua julki. Mahdollisten poistojen jälkeen kuvista tulee julkisia.

Mikäli et halua, että sinusta otetaan kuvia ollenkaan, ilmoita siitä etukäteen kuvaajille (lisätietoa tästä pelin lähestyessä). Tällöin kuvaajat pyrkivät mahdollisuuksien mukaan välttämään kuvaamistasi pelin aikana ja poistavat pelin jälkeen kuvat joihin olet joutunut vahingossa.