Pelin maailma

New Life

New Life on yritys joka kehittää varakkaille sijoittajilleen ratkaisuja ilmastonmuutoksesta aiheutuvan ympäristökatastrofin varalle. Osakkaita varten rakennetaan Arkkeja joissa he voivat olla turvassa yhteiskunnan romahtaessa.

Tällä hetkellä New Lifellä on rakenteilla kolme Arkkia. Yksi Turun saaristossa, yksi Lapissa ja yksi Imatran lähellä. Näistä viimeinen on suunnattu pääasiassa venäläisille sijoittajille. Arkki on hyviin puolustusasemiin rakennettu kylä jossa sijoittajien perheillä on jokaisella oma talo. Lisäksi Arkissa on oma generaattori, parakki työläisiä varten ja tenniskenttä.

Kansainvälisesti vertailtuna New Lifen Arkit ovat vaatimattomampia ja kansanomaisempia kuin superrikkaiden esimerkiksi Yhdysvalloissa teettämät vastaavat. Ajatuksena on että mikäli äärimmäiset sääilmiöt tai hallitsematon pakolaistulva kriisiyttävät normaalin elämän, osakkaat pakenevat arkkiin vuodeksi tai pariksi odottamaan että elämä ympäröivässä maailmassa asettuu aloilleen. Pahimmassa tilanteessa Arkkiin jäädään pysyvästi.

New Lifen sijoittajien merkittävin uhkakuva ei ole sää vaan nälkäisten köyhien laumat. Tämän vuoksi Arkkiin on palkattu siivoojien ja kokkien lisäksi myös merkittävä määrä turvallisuushenkilökuntaa. Ennen maailmanloppua näille ihmisille maksetaan pientä päivystyskorvausta. Merkin saatuaan heidän odotetaan hakeutuvan Arkkiin aloittaakseen siellä uusissa tehtävissä.

New Lifen toimistolla istuu vain kourallinen työntekijöitä. Kaikki mahdolliset toiminnot on ulkoistettu konsulteille ja alihankkijoille, ja varsinaisten työntekijöiden vastuulla on näiden valvominern. New Lifen työsuhde-etuihin kuuluu paikka Arkissa, joskin työntekijänä eikä varsinaisena asukkaana.

Stenbergin suku

Stenbergit ovat suomalainen varakas suku jonka jäseniä näkyy usein erilaisissa yhteiskunnallisissa rooleissa. Moni joka ei välttämättä tunnistaisi yhtäkään Stenbergiä ulkonäöltä on kuitenkin kuullut sukunimen tarpeeksi monta kertaa että se soittaa kelloja.

Imagollisesti sukunimi kytkeytyy enemmän oikeistosnobismiin kuin hyväntekeväisyyteen.

Murharadio

Murharadio on joitain kuukausia toiminnassa ollut netissä pyörivä radio jota pyöritetään anonyymisti. Radiossa soitetaan musiikkia, haastatellaan köyhiä ja epätoivoisia ihmisiä ja puhutaan paljon murhaamisesta. Radio-ohjelmaa voi kuunnella kuka vain ja linkki leviää somessa. Siitä on myös ollut muutamia lööppejä sillä radiokeskusteluissa on toistuvasti esiintynyt väkivallalla uhkailua suomalaisia merkittäviä rikkaita ihmisiä kohtaan.

Kaikki larpin hahmot ovat todennäköisesti tietoisia Murharadiosta ja moni on myös kuunnellut sitä. Se on myös yleinen keskustelunaihe, kiinnostuksesta kauhisteluun.

Paja&Bureau

Paja&Bureau on myyntigalleria, erityisesti varakkaiden keräilujöiden suosiossa. Se ei ole kokeellisen taiteen veitsenterällä vaan ennemminkin galleria jossa taiteilija saa taulun myytyä isommalla rahalla kuin monessa muussa paikassa. Taiteen kentällä galeriaa myös parjataan tästä: Keräilijöiden maku määrittää mitä laitetaan esille.

Mediahuomion suhteen galleria on hyvin verkostoitunut ja sen näyttelyitä noteerataan.

Koskisen remontti oy

Koskisen remontti on pieni remppafirma joka erikoistuu asuntojen interiööreihin. Suurin osa sen keikoista on ollut kerrostaloasuntojen remontteja. Kuka tahansa keskiluokkainen tai rikas hahmo on voinut olla Koskisen remontin asiakkaana. Yrityksen työntekijät ovat yksi larpin pelaajahahmoryhmistä.

TTH Henkilöstövuokraus

TTH Henkilöstövuokraus on koko maassa toimiva iso vuokratyönvoimafirma. Larpissa on mukana ryhmä joka tekee pääasiallisesti vuokratyökeikkoja, mutta lisäksi kaikki larpin köyhät hahmot ovat firman listoilla ja heillä on työkeikka illalla yhdessä kolmesta loppukohtauksesta.

Westendin murha

kuva fiktiivisestö Ilta-Sanomien artikkelista 5.3 "Westendin liikemiehen raaka murha: Motiivina kateus"

Sittemmin poliisin vangitsema epäilty on vapautettu näytön puutteen vuoksi eikä muita epäiltyjä ole. Murha on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa.